info@charlottevonckencoaching.com

Wat is The Work of Byron Katie?

 

The Work is een meditatief zelfonderzoek dat ondervraagt of jouw pijnlijke verhalen die je gelooft wel waar zijn voor jou. Wil je echt de waarheid weten? Dan is dit de manier om naar binnen te gaan. The Work helpt je je valse overtuigingen en identiteiten te belichten: eenmaal doorzien laten deze onwaarheden je los waardoor je steeds meer ontwaakt tot wie je werkelijk bent.
Het is een liefdeswerk dat je leven lichter, heler, liefdevoller, vrediger en vrijer maakt.
Je gaat liefhebben wat er is, ook al vertelde je hoofd je daar andere verhalen over. Op deze manier leren we ons ego / het pijnlichaam / onze innerlijke saboteur te overstijgen, zonder dat dit het motief is. Door het pijnlichaam te belichten (schaduwwerk) voelt het zich eindelijk gehoord. Verzet wordt dan omgezet in ontvankelijkheid. Wanneer het pijnlichaam, het onbegrepen deel in jezelf, zich gehoord en begrepen voelt, laat het je vanzelf los.(vanuit het ZELF) Het is een natuurlijk gevolg van het beoefenen van The Work.
We kennen allemaal het cliché maar het is oh zo waar:
“Het is de waarheid die je bevrijdt.”
Sterker nog: het is jouw waarheid die je bevrijdt!
Wil je werkelijk jouw waarheid weten en ontdekken wie je bent?
Dit spiegelwerk helpt je dieper naar binnen te gaan, voorbij je huidige perceptie. Het is het meest bewustzijnsverruimende werk dat ik ken. Je kunt het zien als een soort stretchoefening voor de geest, het denken.
The Work is letterlijk; mind-blowing!

Vaak geloven we verhalen zonder eerst te onderzoeken of ze wel waar zijn voor ons. Wanneer een verhaal te pijnlijk wordt omdat het niet jouw waarheid is, dan roept ons lichaam/roepen onze emoties ons terug als een soort alarmbel. In stilte kun je de oorzaak vinden van je lijden: je gelooft een gedachte die onwaar is voor jou. Dit is goed nieuws. Pijn is altijd een verhaal dat onwaar is voor jou! The Work is een vorm van schaduwwerk: het is een eerlijk, diepgaand proces dat je helpt je blinde vlekken te doorzien. Je komt bij de oorsprong van het probleem en ontdekt dat wanneer je een probleem hebt, jij zelf de oplossing bent! Dit maakt jou tot een onafhankelijk en autonoom wezen. Je bent verantwoordelijk voor alleen dat waar je verantwoording voor kunt dragen; je eigen denkwereld.

Je leert in de spiegel te kijken met onvoorwaardelijke liefde. (The Work gaat zo diep als dat jouw antwoorden op de 4 vragen zijn.)
Ik help je graag deze methode te leren kennen om te ontdekken wie je werkelijk bent.
Het was altijd al mijn passie om mensen te helpen herinneren wie ze werkelijk zijn; het is het allermooist mensen een methode te leren waardoor ze dit zelf kunnen! Dat is de kracht van The Work. Daar waar niets je op andere gedachten kan brengen, kan The Work de shift brengen die je verlangt.

Om het leven te kunnen liefhebben zoals het is, moet je je openen voor een diepere realiteit. Dit kan met The Work.

 

Hoe dan?

Concreet zijn het 4 vragen die je stelt aan je ‘negatieve’ gedachten.

 

“The Work of Byron Katie”
“The Four Questions and The Turnaround”

 

De 4 Vragen
 

 1. is het waar?
 2. Kun je zeker weten dat het waar is?
 3. Hoe reageer je als je die gedachte gelooft?
 4. Wie zou je zijn zonder die gedachte?

& keer de gedachte om.

Vragen 1 en 2 helpen je geloofsysteem aan het wankelen te brengen. ”Zou ik ongelijk hebben? Zou iets anders wat ik voor waar acht, meer waar kunnen zijn?” Hier kan al een shift in je bewustzijn ontstaan, wanneer je écht de stilte ingaat.

Vraag 3 geeft je inzicht in oorzaak en gevolg. “Wat is mijn aandeel? Wat creëer ik wat ik niet wil doordat ik dit pijnlijke verhaal geloof? Hoe houd ik dit verhaal dat ik niet wil zelf in stand? Hoe ga ik met mezelf en de ander om? Welke patronen ontstaan doordat ik vast blijf houden aan een verhaal dat me niet dient?”

Vraag 4 is een magische vraag die je herinnert wie je werkelijk bent. Het voorstellingsvermogen wie je zou zijn zonder je verhaal, helpt je je mind te openen voor diegene die je misschien al heel lang vergeten bent: je werkelijke zelf dat onafhankelijk is van de omstandigheden!
Je ontdekt hier dat het niet de omstandigheden zijn die je lijden veroorzaken, maar jouw eigen gedachten erover. Dit is goed nieuws: hier kunnen we zelf verantwoordelijkheid voor nemen! Dit is echte vrijheid, soevereiniteit zit van binnen!

 

De Omkering/ The Turnaround

De omkering laat je zien dat het tegenovergestelde net zo of zelfs meer waar is. Het kan heel ontwapenend zijn dat wat jij dacht dat waar was een leugen blijkt te zijn, en dat wat je niet dacht te willen juist een cadeau kan zijn! Zo kan het ergste wat ons kon overkomen, na het doen van The Work het beste zijn dat ons kon overkomen. The Work kan ons in een staat van verlichting brengen, omdat het ons allerdiepste zelf aanraakt voorbij wat we voor mogelijk hadden gehouden. Je leert dat dingen niet tegen je gebeuren maar vóór jou, juist om je te helpen ontwaken tot wie je werkelijk bent. Zo word je een heler mens, dat meer verbonden raakt met zichzelf, de ander en het leven. (God.) Je kunt het zien als een terug heel worden, één met wat is.
Omdat het zo een diep ontwaken is vind ik The Work of Byron Katie een geschenk voor de wereld en is het mijn wens dit aan de wereld door te geven.

 

Waarbij kan The Work je helpen?

The Work kan bij elke verwarring, elk probleem, pijn, stress en angsten helpen, omdat het direct werkt met de kern van je probleem; de oorzaak is namelijk altijd een negatieve/pijnlijke gedachte. Het werkt direct met de veroorzaker van het probleem; je onbegrepen mind!

 • verslavingen en ongewenste patronen
 • relaties (op alle gebieden; werk,romantisch,familiair)
 • lichaam
 • valse identiteiten, aangenomen rollen
 • angsten en trauma’s
 • helder communiceren
 • eigenliefde
 • leren “ja” zeggen tegen jezelf, ook als dit “nee” is tegen de ander. Meer zelfvertrouwen, minder pleasen.
 • bewustzijnsverruiming
 • spiritueler leven
 • jezelf en je vijand leren kennen; narcisten, parasieten en hun misbruik leren herkennen en je hiervan onthechten.
 • oordelen en angsten over de huidige toestand van de planeet en de maatschappij onderzoeken.
 • universele geloofssystemen
 • blokkades opheffen die je dromen/ volste potentieel belemmeren.
 • verwarring, ziekte en pijn, zowel fysiek als psychisch. (Omdat alles een projectie is, kunnen we zelfs fysieke pijn verlichten. Zo ontmoet je de healer/schepper in jezelf!)

Gevolg

Dankbaarheid, overvloed, verbinding, verlichting, bevrijding, opheldering, ontwaking, werken met de kosmos, van 3d naar 5d, zintuigen ontwikkelen, intuïtie versterken, minder pantsers, open hart, enz.
Het past precies bij jouw evolutie van het huidige moment.

Wie kan jou nog iets wijsmaken, als jij jouw waarheid hebt gevonden?

The Work is geen therapie, omdat we niet proberen van een verhaal af te komen, maar juist leren luisteren naar wat het ons wilt vertellen.
Zo maken we vrienden met The Mind/ Het Denken , en kan het eindelijk met ons werken ipv tegen ons. Verhalen worden juist kleiner, doordat vraag 4 en de omkering ons verder brengen daar waar therapie stopt;
Wie zou je zijn juist zonder je verhaal?

Graag begeleid ik je in jouw innerlijke reis, om samen jouw waarheid te ontdekken!
Let’s do it!

Lieve groet,

Charlotte

 

Wanneer het onmogelijk is naar mij toe te komen, is Skype een optie.
Ook kan ik als mobiele coach tegen een reiskostenvergoeding naar jou toekomen.
Neem contact op met mij voor meer informatie.